divendres, 19 de juny del 2009

NON-TÒXIC FESTIVAL INTERNACIONAL D'ART URBÀ DE BADALONA 2009

NON-TÒXIC és un festival que vol crear un vincle amb la realitat artística de l’art urbà i de l’art públic, que durant tres dies aporti a la nostra ciutat tot un seguit d’activitats i disciplines artístiques diferents, de la mà d’artistes autòctons i forans.

NON-TÒXIC és una aposta institucional que du a terme l’Àrea de Cultura i Patrimoni Cultural, de l’Ajuntament de Badalona, per donar cabuda a una disciplina que aglutina l’efervescència urbana de les generacions que han viscut aquest fenomen cultural.

L’art urbà, encara una tendència artística poc reconeguda per alguns, tracta de portar l’art (o el que cadascú entengui per art) al carrer, per tal que el vianant el gaudeixi.

La major part d’obres d’art es troben als museus o en mans de col·leccionistes privats, per la qual cosa una gran part d’un públic potencial s’ha de conformar veient-ne imatges als llibres o pagant l’entrada dels museus.

L’art urbà s’escapa d’aquest concepte; una de les seves característiques distintives és que són obres efímeres, tot i que molts es preguntin i no acabin d’entendre com l’artista esmerça tant de temps i esforç fent una obra que desapareixerà. A l’essència de l’art urbà no és tan important la permanència de l’obra sinó l’empremta que deixa a la memòria dels qui la descobreixen, en molts cassos sense buscar-la, cosa que fa encara més impactant la sensació de sorpresa.

NON-TÒXIC, Festival d’Art Urbà de Badalona, dóna cabuda a una mostra d’art urbà i grafit, de la mà d’artistes nacionals i internacionals.

ART URBÀ:
Al passeig Marítim:
10, 11 i 12 de juliol, de 12 a 21 h

Els artistes convidats en aquesta edició són:
DEN de Bilbao
ESCIF de Barcelona
BARRI GROC de Badalona
MORSAY de Madrid
LO SIENTO de Barcelona
JORDAE d’EUA
DRAN de França
POPAY de França
INSTAL·LACIÓ AUDIOVISUAL "L’ORIGEN"
Teatre Zorrilla, entrada pel c/ de Mar:
10, 11 i 12 de juliol, de 17 a 22 h

La instal·lació audiovisual es titula L’origen. El títol remet als inicis, a l’origen on la llum convergeix. La llum és color i el color és llum. La proposta permet a l’espectador viatjar cap a les profunditats on la llum neix i els colors primaris parteixen cap a la composició pictòrica.

L’origen és un viatge al punt iniciàtic del creador. La instal·lació permet contemplar una creació artística audiovisual i a la vegada endinsar-se fins al moment culminant en què l’art emergeix des del més profund de l’home. L’espectador pren la posició de l’obra artística que contempla de la mateixa manera el devenir de la vida en la ciutat.
Autor: MAXIMILIANO VIALE
PERFORMANCE PARACINEMA
Projeccions a la façana de l’Escola del Mar, La Rambla de Badalona
11 de juliol, de 22 a 24 h
Autor: MAXIMILIANO VIALE / ANTONI PINENT /LUIS MACÍAS / VICTOR BERNAL

NON-TOXIC LIVES
L’escenari de la platja de les Barques serà la ubicació per a totes les actuacions musicals i per als espectacles de Beak Dance i Hip-Hop .

TALLERS D'ART URBÀ-GRAFITS amb artistes participants al festival.
Sala d'exposicions El Refugi, plaça de la Vila.
10 i 12 de juliol de 17 a 21 h, per a públic de 8 a 15 anys.
MASTER CLASS DE HIP-HOP / BREAK DANCE per Bboy Porta
Plaça de la Vila
11 de juliol, de 12:30 a 14 h, per a públic de 8 a 15 anys.

1 comentari:

  1. EPA COMO ANDAS??? DE VERDAD ME GUSTA TU BLOG, ES NOVEDOSO Y SO GOOD!!! JEJE ESPERO QUE ME VISITES Y ANALICES EL MIO A VER Q TAL...SALUDOS Y TE SEGUIRÉ

    ResponElimina

Nota: Només un membre d'aquest blog pot publicar entrades.