dimecres, 17 de desembre del 2008

Un futur company de professió.



Aquest cap de setmana passat em vaig topar amb una notícia: la presentació d’en Reem-B. En Reem-B, és el prototip estrella de les Terceres Jornades de Robòtica de Barcelona. El cas és que aquest ‘entranyable’ robot ha nascut amb bons propòsits, més humans com comenta l’article al que faig referència.
"Amb el temps, hem vist que els robots poden ajudar les persones o operar en llocs públics, com en museus". Així doncs, en Reem-B, sembla que no tan sols ajudarà a la millora del benestar de les persones, sinó que també tindrà una cabuda desenvolupant tasques en els museus, o aquest és l’objectiu inicial de l’empresa robòtica.

En fi, suposo que la notícia pot (o no) despertar molts (o cap) interrogant/s. Hi he pensat i un seguit de qüestions em venen al cap: cal realment la incorporació de la robòtica als museus? Tot i els bons propòsits declarats per els pares de l’androide, és necessària una interacció futura entre robot-públic? Fins quin punt l’adaptació de nous llenguatges i de noves formes, ens pots afectar? En Reem-B estarà preparat - tenint en compte la seva innovadora qualitat humana- per portar a terme les tasques a les que estigui destinat?


Per sort o per desgràcia, la notícia ha suggerit un breu apunt per a tots aquells escèptics: "la revolució --no rebel·lió-- de les màquines intel·ligents és imminent". Menys mal.


Què hi penseu?
Aquí la notícia:
Aquí una possible resposta:

3 comentaris:

  1. Si que té una retirada a en Bender de Futurama, si... Amb tot, suposo que passarà força temps abans que un d'aquests robots pugui substituir els nostres entranyables guies de museus.

    ResponElimina
  2. molt interessant però ja ho sabeu:

    sense comentaris...
    Víctor Rovira, el tecno-escèptic

    ResponElimina
  3. Molt interessant tot plegat...
    Al mNACTEC s'havia comentat en algun moment la possibilitat de que un robot d'aquest tipus servís de guia per a invidents de manera que estés programat per seguir un recorregut, interpretar la veu humana i explicar certs continguts en parts concretes del museu. s'hauria d'afinar molt, però potser per un tema com aquest, sí que tindrien la seva utilitat. De totes maneres, on hi hagi un bon guia de carn i ossos ja es poden apartar tots els robots!!

    Per cert referent al HAL, l'ordinador de 2001, sabeu que es deia així en homenatge a l'empresa IBM? Si us hi fixeu, les lletres H A L son les immediatament anteriors a I B M, en el nostre alfabet.Curiós, eh?

    ResponElimina

Nota: Només un membre d'aquest blog pot publicar entrades.