dijous, 23 d’abril del 2009

“El Noucentisme” arriba al Museu Abelló


El passat dimecres 22 d’abril va arribar a la Fundació Municipal Joan Abelló el curs de Noucentisme organitzat pel Museu – Arxiu Tomàs Balvey de Cardedeu.

En un primer moment, ens vam plantejar la sessió com una ruta pels edificis noucentistes de la ciutat de Mollet, però ràpidament vam abandonar aquesta idea ja que només tenim una casa esgrafiada. Aleshores, vam decidir que mostraríem el fons noucentista de la col•lecció Abelló. Així, vam fer una visita guiada per La Casa del Pintor, centrant-nos sobretot en la sala Manolo Hugué. Cal dir que la Fundació Municipal Joan Abelló és molt rica en obres de Manolo Hugué, ja que la seva obra va causar un fort impacte en el pintor molletà. Abelló va fer freqüents viatges a Caldes de Montbui i a mesura que li permetien les seves possibilitats, va anar augmentat la seva col•lecció. Així doncs, després de presentar breument el Museu i visitar la Casa del Pintor, vam repassar la vida de l’escultor de Caldes i va esmentar les diferents temàtiques que Hugué va treballar tot posant-les en relació amb les obres.

Personalment, la participació en el curs de Noucentisme ha estat una experiència molt enriquidora. Degut a les tasques que desenvolupo com a TAP no tinc gaire contacte amb els visitants, per això valoro molt positivament aquesta oportunitat, ja que m’ha permès copsar de primera mà les reaccions de la gent al visitar la Casa del Pintor. Crec que els participants de la sessió van quedar profundament impactats per la quantitat d’objectes i peces que tenim en aquesta primera casa. A l’ observar les seves reaccions i comentaris, jo només pensava: “si veiessin la segona casa....”.

Per acabar, felicitar al Museu de Cardedeu, i especialment a la Vero, per la bona organització del curs. Ha estat un plaer!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Nota: Només un membre d'aquest blog pot publicar entrades.