El passat divendres 30 de gener al Museu de Sant Cugat es va realitzar un curs de formació de la ONCE per tots els treballadors del museu. Aquesta formació, realitzada per una tècnica en rehabilitació de la fundació, tenia com a objectius apropar-nos a la realitat de les persones amb diferents tipus de cegueres i ensenyar-nos com realitzar visites guiades al museu per persones cegues.
La formació tenia una durada de tres hores amb dues parts. La primera, teòrica, ens mostrava quines son les diferents malalties oculars que poden tenir les persones amb aquest tipus de disminució; quina és la seva realitat del dia a dia; i quines són les tècniques aplicables per poder guiar a aquestes persones per un espai, en aquest cas, el museu. La segona part va consistir en aplicar en primera persona tot allò que ens havien explicat. Per parelles ens vam tapar els ulls i vam realitzar una guia per tot el museu.
Va resultar una experiència meravellosa i molt sorprenent. Us recomano que animeu als vostres museus per fer aquesta formació que és totalment gratuita. Realment és sorprenent veure totes les possibilitats que existeixen per poder realitzar visites guiades per persones amb problemes de ceguera.
Quina gran activitat!!
ResponEliminaSegurament ara us mireu amb altres ulls cadascuna de les instal·lacions del museu, oi?
Felicitats de debó. Caldria que es realitzés a cada museu.
Salut!!
L'autor ha eliminat aquest comentari.
ResponEliminaJo també vaig fer un curset d'aquest tipus i em va servir per a saber com apropar-me a aquest col·lectiu.
ResponEliminaDe vegades, ens excedim en el paternalisme, en vers aquestes persones i l'únic que demanden són facilitats.
Felicitats per la iniciativa!
Vaja, per mi, que com a tap estic desenvolupant tot un recorregut per a invidents a la Casa Alegre de Terrassa, aquesta experiència m'és imprescindible!!
ResponEliminaFaré mans i mànigues per aconseguir que vinguin al museu!! Felicitats!
Em sumo a les 'mans i mànigues' de la Marta, per tal de poder realitzar-ne un.
ResponEliminaEnhorabona Dani!
Humbert
Hola companys,
ResponEliminaSóc una antiga TAP de Sant Cugat i companyade museu d'en Dani Moly,
si voleu dur a terme una formació d'aquest tipus podeu contactar amb la Yolanda, a yfi@once.es i sol·licitar una formació d'aquest d'accessibilitat.
La veritat és que val la pena que tots ens anem sensibilitzantamb aquest tema.
Quan vulgueu també ens podeu venir a fer una visita al monestir!
Sort amb els projectes (jo també vaig poder gaudir de l'experiència!!)
Helena Minuesa
I tant! Quina gran activitat! Jo també ho proposaré al museu. Segur que ha de ser una experiència molt enriquidora i útil per tots. Felicitats!
ResponEliminaOstres!
ResponEliminaA Sant Cugat feu coses genials! Les hi diré als companys del Museu d'Història i d'Art de Sabadell per sol·licitar-la.
Gràcies!
Eis, podriem fer una visita en grup com amb les altres Barcelones...
ResponElimina