dimarts, 17 de febrer del 2009

L’experiència del Facebook al Poblat Ibèric de Ca n’Oliver

Davant el convenciment que les eines d’internet són fonamentals per a la difusió del patrimoni (tot i que no són excloents d’altres mitjans potser més tradicionals) i el fet que molts museus locals, com el de Ca n’Ortadó a Cerdanyola, depenen de la web de l’ajuntament, el Poblat Ibèric de Ca n’Oliver va estrenar pàgina al Facebook fa un parell de setmanes.

El Poblat va crear una pàgina (i no un grup ni un perfil) davant de les reticències d’alguns col•lectius de l’ús d’aquesta xarxa social per internet per part d’institucions cultural. Així que si et fas admirador del Poblat Ibèric de Ca n’Oliver no comparteixes les teves dades personals amb cap dels altres admiradors ni amb els administradors de la pàgina; tan sols el nom i la foto que puguis tenir en el perfil. Les aplicacions de les pàgines són molt similars a la dels perfils o grups (esdeveniments, penjar fotos i vídeos, converses al mur...) però la pàgina té moltes avantatges.

La pàgina permet conèixer estadístiques de certa aspectes que poden ser molt útils. Per exemple es pot saber l’evolució del número de visites, la distribució per sexes i edats dels admiradors, el número de reproduccions de vídeos, els número de visualització dels àlbums de fotos etc. Ara sabem que els dilluns 15 de febrer, 13 persones van veure el vídeo de l’activitat que va tenir lloc el passat diumenge: Anem de cacera? Però el més important és que 135 persones van participar al taller de cacera tot i que feia un dia núvol i que hi havia altres activitats organitzades al Museu de Cerdanyola. Serà cosa del Facebook?



5 comentaris:

  1. Sigui o no cosa del Facebook felicitats! Encara que l'ús d'estratègies de comunicació digital serveixin només per aprofundir en el coneixement dels públics i obtenir nous indicadors de la nostra gestió, ja crec que és prou per portar només dos setmanes a la xarxa.
    I per museus que no poden tenir web pròpia, és una molt bona eina.

    ResponElimina
  2. No vau preguntar a la gent com havia tingut coneixement de l'activitat?

    ResponElimina
  3. Des de fa 4 setmanes que passem unes enquestes. La majoria de participants a les activitats són de Cerdanyola i s'assabenten per la premsa local però els que són de fora del municipi per eines d'internet (ja sigui email o Facebook). Quan tingui més resultats ja els compartiré.

    ResponElimina
  4. Felicitats per la vostra feina!!
    Cada dia un pas més!

    ResponElimina
  5. Bona aquesta!
    Missatges instantanis amb els museus o altres dónen moltes ales i idees! No cal anar a buscar-ho, jo tb en sóc una assidua d'afegir-me així(òmnium Cultural i demés grups que t'envien agendes i et confirmen l'assistència)

    ResponElimina

Nota: Només un membre d'aquest blog pot publicar entrades.