dimecres, 6 de maig del 2009

Petits/es catalanets/es entre jocs romans

El passat 1 de maig, a banda de ser el Dia del Treballador, a Sant Boi de Llobregat s’hi va celebrar la 39a Trobada de Petits Caramellaires del Baix Llobregat.

Tot i la pluja de les primeres hores del matí, al migdia es va poder escoltar la gran cantada conjunta a la plaça de l’Ajuntament amb tots els grups de caramelles que hi participaren.
Després de dinar, ja amb un sol radiant, el Museu de Sant Boi tenia preparada una sessió de cultura i jocs romans. Primer varen jugar a l’Explusum Ludere, una mena de handbol què jugaven els soldats romans en períodes de pau per a mantenir-se en forma. Tot seguit, per a descansar una mica, varen provar el Duodecima Scripta, un joc de taula ja conegut a Mesopotàmia i Egipte. Per acabar la jornada romana, petits/es caramellaires, pares i mares i totes aquelles persones que s’hi volguessin afegir, van visitar les Termes Romanes, una de les termes privades d’època clàssica millor conservades de Catalunya. Allà un tècnic del museu els va explicar com funcionaven, què s’hi feia, qui hi anava, com es descobriren, ...

Aquest dia va ser una oportunitat per a difondre la cultura romana i el patrimoni local de manera divertida.



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Nota: Només un membre d'aquest blog pot publicar entrades.