dimecres, 13 de maig del 2009

El Museu de Granollers s’obre buit

El passat divendres es va inagurar al MdG, amb un gran èxit de públic, l’exposició "Museu de Granollers. L’edifici: arquitectura i espai".

La proposta consisteix en mostrar el Museu sense col.leccions visibles per tal d’oferir al visitant la possibilitat de recórrer els seus espais amb les condicions òptimes per apreciar-ne l’estructura arquitectònica. L’ edifici del Museu i la funcionalitat dels diferents espais s’explica tan a través de la seva pròpia nuesa, com per mitjà, també, dels plànols originals, les vitrines dissenyades pels mateixos arquitectes, les peanes i les fotografies de la seva construcció.

Inagurat l’any 1976, el Museu de Granollers va ser un dels primers equipaments museístics concebuts com a tal a Catalunya. En aquest marc, l’exposició ens suggereix una reflexió sobre el continent del museu en el moment en què es va construir i marca una pausa clara per a plantejar-se i recapacitar sobre el seu futur.

Recomano a tots aquells que no conegueu el Museu de Granollers que aprofiteu aquest moment per visitar l’exposició i a aquells que ja el conegueu…que hi torneu per redescobrir-lo!
Més informació aquí: http://www.museugranollers.org/index.php

5 comentaris:

  1. Un altre dels primers museus catalans és el Balaguer de Vilanova, inaugurat però una mica abans que el de Granolers, el 1884!!

    ResponElimina
  2. Un altre dels primers museus catalans és el Balaguer de Vilanova, inaugurat però una mica abans que el de Granolers, el 1884!!

    ResponElimina
  3. Fantàstic Laia!
    em sembla una idea molt bona no només per a reflexionar entorn del museu de Granollers, com va sortir i la seva època històrica si no també per a pensar entorn del paper dels museus com a institució en la societat.

    ResponElimina
  4. No ho sé si m’he expressat bé…Volia dir que l’actual edifici del Museu de Granollers va ser inagurat el 1976 i va ser un dels primers edificis concebuts com a Museu a Catalunya. És a dir, es va decidir fer un edifici de nova planta que fós la nova seu del Museu. Una mesura, per cert, molt dels nostres dies, explotada al màxim al s. XXI… El Museu de Granollers, però, va ser fundat al 1932. Primer, es va instal.lar en els espais de l’antiga presó i ja a l’any 1934 es treslladà a la Casa Molina, fins que per problemes estructurals es va haver de pensar en una nova ubicació. De totes maneres, ja he fet una ullada per la web del Víctor Balaguer, per tal de conèixer millor la seva història, i ja he vist que l’edifici va ser també concebut en els seu moment com a Biblioteca i com a Pinacoteca…i això (com deia la Sònia) al 1884…No està gens malament! :-)

    ResponElimina

Nota: Només un membre d'aquest blog pot publicar entrades.