divendres, 15 de maig del 2009

Museus i Turisme


Ja sabeu que aquest any la celebració del Dia Internacional dels Museus, gira entorn el tema: Museus i Turisme.
El Museu del Ferrocarril organitza cada any diverses taules rodones, les Converses d’Estació, que apleguen professionals dels museus i que pretenen ser un fòrum d’intercanvi sobre l’estat de la qüestió de temes d’actualitat.
El dijous 21 de maig es planteja el tema Museus i Turisme. Amb l’assistència de professionals de les dues matèries.
Com s’informa des del propi ICOM, en les reunions mantingudes l’any 2008 conjuntament amb la Federació Mundial d’Amics dels Museus, es va preparar una Declaració en favor d’un turisme cultural sostenible arreu del món. Aquesta va ser una de les raons en la tria de la temàtica d’enguany.
D’altra banda, tenint en compte el paper que els museus exerceixen actualment envers els diversos grups socials i que el sector d’activitats turístiques és el tercer a escala mundial per la seva importància econòmica, la conjunció d’ambdós és una oportunitat d’or pel foment del turisme cultural, que no es pot deixar perdre.
La jornada està organitzada conjuntament pel Museu Víctor Balaguer i el Museu del Ferrocarril de Vilanova i la Geltrú, amb la participació del Museu del Mar i Terra XIX, Centre d’interpretació del Romanticisme.
La trobada es desenvoluparà al mati, en horari de 09.00 a 13.30 hores, i poden participar totes aquelles persones interessades de forma gratuïta.

1 comentari:

Nota: Només un membre d'aquest blog pot publicar entrades.