dissabte, 16 de maig del 2009

El dia dels museus anem a Ca n’Ortadó

Durant tota la setmana els nens i nenes de 5 anys de Cerdanyola del Vallès podran conèixer el museu de Ca n’Ortadó i participar en una activitat que s’ha pensat especialment per ells i elles en el marc del dia internacional dels museus.

L’activitat és una visita-taller al museu i s’organitza al voltant d’una gerra de ceràmica del segle XVI que es troba al museu. El recorregut es planteja com un joc de descoberta del museu on els petits han de fer de detectius i amb unes pistes prèvies, ajudar als treballadors del museu a buscar la gerra de ceràmica que fa uns dies han perdut. El taller consisteix en pintar una fotocòpia de la gerra i fer un medalló de fang amb la mateixa decoració que té aquesta peça.

L’activitat té uns objectius molt clars entre els quals destaquem que els nens i nenes s’iniciïn en la descoberta i valoració del patrimoni històric de Cerdanyola, descobreixin què és un museu, se n’adonin que hi ha museus on es guarden objectes molt antics i coneguin el museu de Ca n’Ortadó i els objectes que s’hi exposen.

En total passaran pel museu uns 350 petits els quals agraeixen molt l’experiència i ens deixen clar que és important tenir-los present a l’hora d’organitzar activitats.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Nota: Només un membre d'aquest blog pot publicar entrades.