dilluns, 26 de gener del 2009

Coincidències Insòlites a la Xarxa

El projecte Coincidències Insòlites de l’OPC és una iniciativa en la que es pretén que els diferents museus que integren la Xarxa de Museus Locals treballin conjuntament per aprofitar els avantatges i beneficis del treball en xarxa. Més concretament, amb aquest projecte es pretén trobar punts en comú entre dues peces de col·leccions diferents que n’enriqueixin el seu coneixement. Aquest projecte real però també es possible en el món virtual.

La xarxa és un molt bon lloc per posar en contacte iniciatives interessants i amb punts en comú. Amb aquest objectiu, la “Coincidència Insòlita” que proposo no es en relació a cap peça sinó amb una iniciativa. La pàgina de pecesdemuseu.com ofereix la possibilitat a tots els museus i col.leccions del país de fer coincidir les seves peces insòlitament.

Pecesdemuseu.com és una projecte de Pilar Viladomiu Canela que busca relacionar les peces que nodreixen els bastos fons dels museus de casa nostra còmodament fent només un click.

En definitiva, dues bones opcions que evidencien els beneficis del treball en equip!

2 comentaris:

  1. Trobo molt interessant aquesta iniciativa, recorda força al musée imaginaire d'André Malraux. Però també es córrer el risc que quedi en l'oblit si la difusió del projecte no és acurada. Així doncs, tothom a participar!
    Emma_museu de sant boi

    ResponElimina
  2. Fa uns anys els museus marítims catalans també havien fet una cosa semblant en el marc del programa "La Mar de Museus". Però de fet, les COincidències Insòlites de la Xarxa, van més enllà.

    ResponElimina

Nota: Només un membre d'aquest blog pot publicar entrades.