dimarts, 13 de gener del 2009

Publicat el darrer número de la revista "Laietania"



La Secció Arqueològica del Museu de Mataró ha publicat recentment el darrer número de la revista Laietania. Estudis d’arqueologia i d’història.

Com a antecedents d’aquesta publicació trobem que l'any 1948, Marià Ribas (historiador, arqueòleg i dibuixant mataroní) va editar la revista Museu publicada íntegrament en català, i del 1977 al 1980 es van editar els Quaderns de Prehistòria i Arqueologia de Mataró i el Maresme, que van donar pas, l’any 1981, a la revista Laietania, una publicació científica d’arqueologia.

En aquesta edició, Laietania 18 (2008) recull els següents articles: Can Ros, una nova àrea d’enterrament d’època ibèrica a la vall de Cabrera de Mar de Dolors Zamora Moreno; La seca “ibèrica” d’Ilturo: historiografia i dades recents. Altres qüestions sobre numismàtica ibèrica del nord-est peninsular, de Carles Martí Garcia; Capitells i basaments de columnes d’època romana de la comarca del Maresme, de Joan Francesc Clariana i Roig; Iluro en el context del cristianisme emergent, de Joan Bonamusa Roure; i per últim, La intervenció arqueològica efectuada al carrer de la Baixada de les Espenyes, núm. 8 (Mataró, Maresme), d’Esther Medina Guerrero.
El consell de redacció de la revista Laietania garanteix rigor científic i nivell acadèmic en el seu contingut.

Aquesta publicació es pot trobar a biblioteques especialitzades o bé, adquirir a les llibreries.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Nota: Només un membre d'aquest blog pot publicar entrades.