dijous, 29 de gener del 2009

Descobrint l’arqueologia al Poblat Ibèric de Ca n’Oliver

Aquest passat diumenge es van iniciar les activitats a Ca n’Oliver, el poblat ibèric de Cerdanyola del Vallès, dirigides al públic infantil. L’activitat consistia en descobrir experimentant quina és la feina de l’arqueòleg i quines pistes ha donat el jaciment per a deduir el que sabem avui en dia dels ibers que van viure en aquest turó de la serra de Collserola.

L’activitat està pensada per a que els nens i els seus acompanyants busquin ‘les pistes del passat’ amagades per tot el poblat. D’aquesta manera els aprenents d’arqueòlegs busquen ceràmica, llavors, esgrafiats, espases de ferro, restes humanes per a entendre per exemple què i com conreaven els ibers, els seus cultes fundacionals, l’escriptura ibera i quins material feien servir per a conrear.
Les activitats s’organitzen des de l’Ajuntament de Cerdanyola en col·laboració amb el Centre de Recursos Arqueològics de Cerdanyola (CRAC), són gratuïtes i estan pensades per apropar l’arqueologia i la cultura ibèrica als participants. El proper taller del diumenge 25 de febrer girarà entorn a la caça!

A més, al poblat s’hi està construint un nou museu que serà un centre d’interpretació de la cultura ibèrica amb exposicions permanent i temporal, biblioteca, espais per activitats didàctiques i lúdiques i àrea tècnica per a que en un futur, esperem que molt proper, més visitants puguin descobrir els ibers que té Cerdanyola.

1 comentari:

  1. Molt bé!

    Vaig tenir la sort de compartir tot l'any passat amb la gent de Cerdanyola, tan al museu de Ca n'Ortadó com del poblat ibèric de Can Olivé, i també vaig tenir la sort de participar en aquestes activitats infantils que es desenvolupen al poblat ibèric.
    Val la pena anar a veure el poblat, la feina que si realitza i si teniu oportunitat veure la realització d'aquestes activitats per a la canalla i els pares, perquè són molt interessants. Els nens no només aprenen, sinó que experimenten entre les ruines i es senten arqueòlegs.
    El taller em va agradar molt, a més l'Abigail (arqueòloga) és una canya. Us ho recomano.
    Salutacions a la gent de Ca n'Ortadó!
    Sort amb les activitats...

    ResponElimina

Nota: Només un membre d'aquest blog pot publicar entrades.