dilluns, 12 de gener del 2009

El Museu d’Arenys enceta el 2009 amb noves propostes expositives i més activitats.











Dins el calendari d'activitats per enguany destaca la commemoració del centenari del naixement de l'historiador arenyenc Josep M. Pons Guri amb una exposició sobre la Torre dels Encantats en la què es mostraran troballes d’aquest jaciment ibèric. Aquesta mostra anirà acompanyada de l’edició d’un llibre amb el recull de les peces de l’antic poblat. D’altra banda, com cada any, el museu coproduirà una nova mostra amb l’associació de dones del municipi. Del Bombatxo al xandall és una exposició que presenta la trajectòria de les dones en l’esport, la seva presència i l’evolució de les activitats de les dones en aquesta disciplina.
Però el 2008 també ha deixat l'emprempta d'una programació d'èxit, és el cas de la inauguració de l’exposició permanent Arenys de Mar, una història, amb motiu del vint-i-cinquè aniversari del Museu Marès de la Punta. Un repàs a la història del municipi des de la presència ibèrica i romana a l’etapa contemporània que ha permès mostrar part del fons local Fidel Fita. També durant l’any passat, es va commemorar el vintè aniversari del Museu de Mineralogia Mollfulleda amb visites teatralitzades a la col·lecció. A més, el Museu ha acollit exposicions temporals com Submergides en la Feina, coproducció amb l'associació de dones que itinerarà properament a Canet i al centre de cultura de dones Francesca Bonnemaison de Barcelona; Vint anys de puntaires catalanes –en el marc del vintè aniversari de l’associació-; i Carbó i Dinosaures, mostra que es va inaugurar en el marc de la Setmana de la Ciència i que es pot visitar fins al 22 de febrer. D’altra banda, cal destacar la representació del Museu d’Arenys de Mar a la Fira d’Expodidàctica i la presència de la col·lecció de puntes en la Mostra Internacional de Camariñas (Galícia), així com les cessions de puntes als museus de Neutmarkt (Alemanya) – amb motiu de la celebració dels 25 anys de l’associació alemanya de puntaires- d’Astúries, Aragó i Llavaneres. Així com la itinerància de l’exposició Benvingudes a la il·lusió – també de l’associació de dones d’Arenys l’any 2007- a Màlaga, Canet i Alella i la seva presència en les Jornades de museus i Administracions Locals de la Diputació de Barcelona i en les Jornades d’eines sobre memòria oral del Maresme.
Consolidació de les propostes d’activitats per a tots els públics
El Museu ha diversificat la seva oferta programàtica amb la col·laboració d’altres equipaments culturals del municipi com el Centre Cultural Calisay aconseguint més activitats i més públic. En xifres, al 2008 el Museu ha tingut quasi un miler i mig de públic en concepte d’activitats com les exposicions de l’antiga vil·la romana Valdemaria i el Ret Fi al Calisay, seminaris de puntes, tallers de minerals, contes o visites teatralitzades al Museu.
Pel que fa a dades de públic en termes generals, el nombre de visites al Museu es manté en relació a l’any passat amb més de 6.000 visites. En aquest sentit, cal destacar la importància de la inauguració de l’exposició permanent Arenys de Mar, una història, que ha apropat bona part de la població arenyenca.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Nota: Només un membre d'aquest blog pot publicar entrades.