dimarts, 10 de març del 2009

Campanya Les Maleses '08

Ahir a les 19:00 h, a la Sala Institucional de la Casa de la Vila de Montcada, es van pre-sentar els resultats de la campanya d’excavació del jaciment de les Maleses (s. III-II a.C), situat al Parc Natural de la Serralada de Marina, a cavall entre els municipis de Montcada i Reixac i Sant Fost de Campcentelles.
La presentació va ser a càrrec de les Codirectores Mercedes Duran i Gemma Hidalgo, conjuntament amb el Director del Parc i els Regidora/or de Cultura de l’Ajuntament de Montcada i de Sant Fost.

En l’excavació d’enguany els resultats més destacats han estat, per una banda, la confirmació de l’activitat metal·lúrgica del que semblaria un taller de reparació d’eines de metall i no de creació, per les seves dimensions més aviat petites. Aquest fet ens trasllada de ple al s. XXI en un moment en el que el reciclatge i l’aprofitament de recursos és essencial.

Per altra banda, al sector nord, s’ha localitzat una estructura circular de la qual no s’ha pogut identificar-ne la funció. Aquest doncs, serà un dels objectius de la pròxima campanya, a l’estiu del 2009.

En última instància, també cal destacar el fet que ja s’ha presentat a la Generalitat el Pla Director de Museïtzació del jaciment, i en aquests moments s’està a l’espera de rebre notícies del seu avenç. Notícies que es confia que siguin bones.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Nota: Només un membre d'aquest blog pot publicar entrades.