dilluns, 2 de març del 2009

Del Bombatxo al Xandall. La dona en l'esport des dels anys 40 fins a l'actualitat

Amb motiu del Dia Internacional de la Dona Treballadora, s’inaugura la cinquena exposició del projecte Memòria de Dones al Museu d’Arenys de Mar. Una mostra de la trajectòria de les dones en la disciplina esportiva des del franquisme fins l’actualitat.

El projecte Memòria de Dones té com a objectiu patrimonialitzar la informació recollida en diferents tipus d’accions com exposicions i publicacions. D’una manera participativa i divulgativa es realitza un treball de recuperació de la memòria local centrada en les dones, un col•lectiu que ha estat majoritàriament ignorat en els llibres d’història. A través dels records de les protagonistes es vol oferir un panorama de la realitat de les dones en aquests anys i mostrar les accions que van fer moltes ciutadanes i ciutadans per superar l’opressió del període franquista i recuperar la democràcia durant la transició.

Aquesta mostra que ha estat produïda per l’Associació de Dones per a la Igualtat, el Museu d’Arenys, la Regidoria de la Dona i la Regidoria d’Esport es podrà visitar fins al 31 de maig.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Nota: Només un membre d'aquest blog pot publicar entrades.