divendres, 6 de març del 2009

Joan Amades – Folklore i tradició d'Esplugues del Llobregat

Enguany, es commemora el cinquanta aniversari de la mort de Joan Amades (1890–1959), destacat etnòleg i folklorista català.

Joan Amades, durant la seva prolífica tasca de recerca de les tradicions populars del país visità la ciutat d’Esplugues - en l’estiu de 1931- per a documentar-se per a l'Obra del Cançoner Popular de Catalunya . En paraules d’Amades, Esplugues va ser un dels pobles del Baix Llobregat en trobar-se major número de cançons populars (més de 232). A més a més, va documentar la seva estada i a totes les espluguenques cantaires (fotogràfies) que li van facilitar la tasca de recerca. [Resultant un valuós testimoni de la memória histórica popular ].

Des dels Museus d’Esplugues i l’Arxiu Històric Municipal d’Esplugues es vol recuperar i donar a conèixer part d'aquest llegat patrimonial. Per aquest motiu, s'està realitzant un treball de recollida i de recuperació d'aquestes cançons i fotogràfies. Al mateix temps, s'acollirà una petita exposició a la Masoveria de Can Tinturé (del 20 de Maig al 2 de Juny) organitzada per l'Associació Cultural Joan Amades. Durant l'inauguració de la mateixa, es realitzarà unes xerrades que contextualizaran l'estada d'Amades a Esplugues i, alhora, és té l'intenció d'interpretar algunes d'aquestes cançons tradicionals.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Nota: Només un membre d'aquest blog pot publicar entrades.