dimecres, 20 de maig del 2009

Ressons del Viacrucis a Sabadell i Sant Boi

Els Museus Municipals de Sabadell i el Museu de Sant Boi hem treballat plegats per desenvolupar una Coïncidència insòlita virtual entre dues peces del nostre fons.

Hem volgut posar en comú les restes patrimonials que conservem de la festivitat del Viacrucis, processons que es portaven a terme als nostres municipis fins que arran el Concili Vaticà II (1962-1965) es van deixar de portar a terme.

El 1940 es van col·locar a Sant Boi 15 mosaics, actualment es conserven deu, que il·lustraven el camí de calvari de Jesús i establien un itinerari per a celebrar el viacrucis.

A Sabadell conservem les vestes dels regidors de l’Ajuntament dels anys vint i de la Confraria de la Puríssima Sang. També conservem fotografies que il·lustren aquesta celebració a la nostra ciutat. Aquesta fotografia de Francesc Casañas Riera (Arxiu Històric de Sabadell, FCR01063 ) mostra els portants del Sant Crist amb la Creu a la plaça de les Marquillas, abans del 1936.

La Coincidència insòlita virtual encara no està penjada a internet, però tan aviat com ho estigui, farem una entrada al blog per recomanar-vos que la visiteu.

2 comentaris:

  1. Bon dia: estic molt interessat en saberl'ubicació exacta dels 10 plafons del via crucis que hi han a Sant Boi. EL motiu, és que són fets per el meu avi, en Salvador Sunet urgellès i estic intentant recopilar la seva obra per publicar-la en el meu blog: hppt://jaumesunet.blogspot.com. Os agrairia aquesta informació i si en teniu fotografies, si me les podeu enviar ( jo només en tinc les de la rambla les de la pujada a l'esglèsia) Les meves dades són: Jaume Sunet mail: jaumasu@gmail.com

    ResponElimina

Nota: Només un membre d'aquest blog pot publicar entrades.