dilluns, 12 de gener del 2009

Pirates a Montcada!

El Museu Municipal de Montcada, acull a partir del 15 de gener de 2009 fins al 22 de febrer, l’exposició temporal dissenyada pel Museu Marítim, Pirates a la Mediterrània, a la Casa de la Vila.

La literatura i el cinema ens han mostrat la pirateria envoltada d’històries increïbles, fantàstiques, d’herois i gestes, etc. Aquesta exposició sobre la història de la pirateria és una excel·lent oportunitat per veure com fou aquest fenomen històric en el conjunt de les costes del Mediterrani, per després entrar en més detall a uns dels fets més característic del nostre país. Perquè, en definitiva, no cal anar tan lluny sinó que a totes les nostres costes trobem històries o llegendes relacionades amb pirates i corsaris, saquejos i morts que van afectar els nostres avantpassats.

Aquesta exposició fa un repàs de l’evolució d’aquest fenomen fins als nostres dies, en els quals no és només un record sinó que transformada (o no tant) s’ha convertit de nou en un tema d’actualitat, en les seves diferents versions (pirateria a Somàlia o pirateria informàtica).

L’objectiu doncs és clar: recollir i presentar del nostre imaginari actual (la llengua i la cultura la gran riquesa de llegendes, històries, cançons, contes, expressions, etc.) relacionades amb els pirates, però alhora, tocar de peus a terra evidenciant que és un problema real i gens simpàtic.

A qui no l’ha atacat l’ordinador un “cracker” miserable per destruir-li tot el disc dur?

Es podrà visitar lliurement del 15 de gener fins al 22 de febrer a la Casa de la Vila.

1 comentari:

  1. Espero que funcioni i vagi molt bé Martí, la temàtica és interessant. Al final nosaltres ens hem tirat enrera, doncs hi ha hagut alguns imprevistos.

    Per cert, jo encara no he estat atacat per cap “cracker” i espero que la cosa segueix-hi així.

    Salut!

    ResponElimina

Nota: Només un membre d'aquest blog pot publicar entrades.