dijous, 26 de març del 2009

10é aniversari del Museu Abelló


Des del molt jove, Joan Abelló va tenir el somni de gaudir del seu propi museu. Però, a més a més, volia que el seu museu es trobés a la seva ciutat natal, Mollet. Així, ara fa deu anys, el 29 de març del 1999 es va inaugurar la Fundació Municipal Joan Abelló.

En motiu d’aquesta celebració, la Fundació Municipal Joan Abelló ofereix diferents activitats durant aquests dies:

Divendres 27 de març a les 19 hores
Inauguració de la micro exposició De Mauritania a Mollet passant per Abelló. Mauritans de Mollet treballen amb la col•lecció Abelló.” Aquesta petita exposició ens mostra el treball de documentació de les peces d’art negre procedents del fons Abelló que van fer un col•lectiu de ciutadans de Mauritània. Aquest taller es va englobar dins del programa de desenvolupament cultural comunitari Retrobada dels africans amb el seu art.
Al final de l’acte hi haurà una degustació de productes mauritans acompanyat per música africana.

Dissabte 28 de març (11 a 14 hores i de 17 a 20 hores)
Presentació de la coincidència insòlita. Figures del teatre d’ombres de Indonèsia.

Taller d’art d’1 a 99 anys. Passa pel museu i pinta el teu paisatge! Tothom que s’acosti al museu podrà pintar un petit paisatge (20x20cm), el qual formarà part d’una gran obra en homenatge a Joan Abelló que s’exposarà a l’espai de l’Aparador.

A més a més, hi haurà també visites comentades a l’exposició El Mollet d’Abelló (2/4 d’1 del migdia i a les 5 de la tarda), a la Casa del Pintor ( a les 12 del migdia i a les 6 de la tarda) i a l’exposició permanent L’art modern a la col•lecció Abelló.

Per últim, diumenge 29 de març (11 a 14 hores)
Taller d’art d’1 a 99 anys i visites comentades. Per més informació, visiteu el Butlletí de la nostra pàgina web: http://www.museuabello.cat/

4 comentaris:

  1. Oi que també presenteu la primera de les Coincidències Insòlites amb el Museu de Vic?

    ResponElimina
  2. Hola Mireia, el projecte "De Mauritania a Mollet passant per Abelló. Mauritans de Mollet treballen amb la col•lecció Abelló” em sembla molt interessant. D'una banda apropeu el museu a altres col·lectius, i per una altra documenteu amb informació de primera mà. Les sessions de documentació com es van desenvolupar? i com les vàreu dirigir? Felicitats!!

    ResponElimina
  3. Mireia, ens has de fer una crònica de la presentació de la CI. Comj va reaccionar el públic, si va agradar...
    :-)

    ResponElimina
  4. El projecte "De Mauritània a Mollet passant per Abelló. Mauritans de Mollet treballen amb la col·lecció Abelló" es va desenvolupar durant el curs 2007 amb la col·laboració de l'Ajuntament de Mollet i els centres cívics de la ciutat. Tal com va expressar la monitora del taller, Aroa Garcia Monserrate, durant la inauguració de la micro exposició, va ser una experiència molt positiva per totes dues bandes. Durant aquestes sessions es van fer exercicis orals de comparar obres, d'intentar desxifrar quines obres eren d'autors diferents...etc. A més a més, aquest col·lectiu de mauritans van aprendre a escriure en castellà, a fer servir un ordinador i a fer fotografies.

    ResponElimina

Nota: Només un membre d'aquest blog pot publicar entrades.