dimarts, 17 de març del 2009

La Badalonense. 150 anys.



El proper dijous, dia 19 de març, s'inaugurarà a la seu social de la Societat Coral La Badalonense l'exposició La Badalonense. 150 anys, produïda pel Museu de Badalona. La mostra, que es podrà visitar fins el dia 4 d'abril, recorre la trajectòria d'aquesta entitat des dels primers temps fins els nostres dies.

La Badalonense va ser la primera societat coral de Badalona i és l'única que no tan sols encara existeix, sinó que conserva una massa coral activa. El seu origen es situa als voltants de l'any 1852, en les trobades d'un grup d'obrers, artesans, pescadors, corders i teixidors al ja desaparegut cafè de Can Clarós, on després de fer tertúlia, acabaven cantant cançons populars. Un bon dia decidiren formar un cor, i se'ls va començar a conèixer com el Coro de Badalona.

El 1858 el cor entrà a formar part de la Societat Euterpe de Cors de Clavé, registrant-se oficialment amb el seu nom actual. En aquest moment esdeveniren també "societat de socors mutus", assumint un sistema d'ajudes i pagues de jubilació en cas que algun soci es trobés incapacitat, que sufragaven els propis afiliats.

La Badalonense és un punt de referència ineludible del teixit associatiu badaloní i un entitat molt lligada a la vida cultural de la vila, i és per això que el Museu de Badalona s'ha volgut afegir amb la present exposició als diversos actes de celebració del seu cent cinquantè aniversari.

Societat Coral La Badalonense
c/. Sant Anastasi, 14
08911 Badalona
Horari de visita: de dilluns a dissabte, de 17 a 20 h.

1 comentari:

Nota: Només un membre d'aquest blog pot publicar entrades.