dimarts, 24 de febrer de 2009

Arqueologia de la Crisi


El Museu Arqueològic de L’Esquerda organitza pel proper mes de març el cicle de conferències Arqueologia de la crisi. El cicle, de tres sessions, es completarà amb una visita al Parc de les Coves Prehistòriques de Serinyà amb la guia del director de les excavacions, el professor Narcís Soler.

La primera conferència, també a càrrec del professor Soler, Catedràtic de Prehistòria de la Universitat de Girona, girarà entorn del canvi climàtic i la crisi social que va conduir a l’aparició de l’agricultura al final del paleolític. La segona sessió, a cura de Pere Castanyer i Joaquim Tremoleda, del Museu d’Arqueologia de Catalunya-Empúries, tractarà de l’abandonament de les villae al final del món romà i la substitució d’aquestes per una nova forma de poblament i explotació del territori. L’última de les conferències, a càrrec de Josep M. Salrach, Catedràtic d’Història Medieval de la Universitat Pompeu Fabra, compararà les crisis que s’han succeït al llarg de la història amb l’actual.

S’ha escollit aquest tema amb la intenció d'incitar a la reflexió per poder afrontar-nos a la situació actual amb el màxim coneixement sobre els diferents episodis crítics esdevinguts al llarg de la història. De ben segur que els diferents convidats aportaran les claus per entendre aquests moments decisius en la història de la humanitat.

Les conferències, amb entrada lliure i gratuïta, es faran els dissabtes 7, 14 i 21 de març a les 7 de la tarda a la Sala d’Actes de la Biblioteca Bac de Roda. (C. Bac de Roda, 1 Bis. Roda de Ter). Es lliurarà un dossier a tots els assistents.
La visita al Parc de les Coves Prehistòriques de Serinyà tindrà lloc el diumenge 29 de març. Per assistir-hi cal inscriure’s prèviament al Museu Arqueològic de l’Esquerda (telèfon 93 854 02 71, a/e: m.a.esquerda@rodadeter.cat).

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Nota: Només un membre d'aquest blog pot publicar entrades.