divendres, 20 de febrer del 2009

“La Gioconda al metro!”

El Museu MoMA de Nova York exposa 58 obres mestres de la seva col·lecció a l’estació de metro Atlantic/Pacific de Brooklyn.
Les reproduccions mostren l’obra d’artistes com Mondrian, Picasso, Pollock i Warhol als més de cinquanta mil usuaris que transiten diariament per aquesta estació.

Si us deixeu caure per la capital cultural d’Amèrica no oblideu visitar la mostra, accessible pagant tan sols els dos dòlars que val el bitllet. Un tast econòmic per a tothom.
Els sibarites podeu visitar els originals al Museu MoMA pagant vint dòlars per l’entrada.

Quaranta anys després de que el maig del 1968 reivindiqués apropar l’art al públic amb el crit “La Gioconda al metro!” una campanya de màrketing fa possible la democratització cultural.

Em pregunto si els petits museus podem aprendre d’aquests grans monstres. Imaginació al poder...

MoMA Atlantic Pacific
10 de Febrer – 15 de Març 2009
Atlantic/Pacific Station Brooklyn, NY 11217
tel. +1 888 939 6662

3 comentaris:

  1. I es clar que podem! és una qüestió d'escala. Si Mahoma no va a la muntanya...

    ResponElimina
  2. Raúl, és molt interessant.
    Fora i dintre de Barcelona, el metro, les estacions de tren, els trens per dintre i per fora... fins i tot el terra dels llocs més transitats haurien d'estar plens d'obres dels grans i dels joves artistes...

    ResponElimina
  3. Quelcom semblant passa amb el metro de Lisboa!!
    Allà van optar per decorar algunes de les estacions, ja des de la seva construcció, amb obres d'artistes contemporanis portuguesos.
    Obres creades per al metro i al metro, per a tots els públics, en estacions cèntriques i en estacions perifèriques!!Res de reclams puntuals fruit del màrqueting agressiu de les grans potències museístiques; una aposta ferma per la cultura democratitzada que deia en raúl, tot i que el govern portuguès tampoc brilli per la seva bona obra en materia cultural...

    ResponElimina

Nota: Només un membre d'aquest blog pot publicar entrades.