divendres, 27 de febrer del 2009

Sortida al Museu d'Esplugues de Llobregat

Una visita al Museu d’Esplugues
El dimecres ens vam reunir tots els taps a les 10 hores al Museu d’Esplugues de Llobregat. Ens van donar la benvinguda i ens van presentar el projecte “La mirada Tàctil”. L’objectiu d’aquest projecte és adaptar el nostre museu a tots els públics, sobretot a aquell públic amb dificultats visuals.

En acabat el Museu d’Esplugues ens va explicar la seva experiència amb aquest projecte i vam anar a veure les instal·lacions per tal d’entendre millor quina és la finalitat. Realment s’ha de felicitar a aquest museu donat que van començar aquesta iniciativa convidant a una entitat amb dificultats visuals, concretament invidents, perquè els hi diguessin quins obstacles trobaven. Aquesta idea em sembla fantàstica ja que és la millor manera de començar a treballar. La seva experiència és molt positiva i se n’adonaren que el problema principal era l’actitud del museu i no pas la del col·lectiu visitant. Em refereixo amb això que moltes vegades nosaltres els posem impediments allà on no són, hi ha un sentiment de sobreprotecció massa elevat que no els beneficia en absolut. Ens van passar un audivisual de l’Associació Catalana Integració del Cec (ACIC) on ens donaven les pautes per fer dels equipaments culturals un espai accessible per a tots els públics. Abans de marxar de la sala didàctica ens van obsequiar amb un deliciós esmorzar.

Museu de la Rajoleta
Vam veure totes les instal·lacions des d’un punt de vista crític en quant a adaptacions que s’havien fet de l’exposició permanent per a diversos públics. El circuit és el mateix per a tothom no es veu convenient fer circuits específics per a cadascú dels públics que assisteixen. Les rotulacions estan fetes en un tamany de lletra grosseta i en braille amb adhesius. En el pis inferior estava el plafó de “la mirada tàctil”, ens van explicar la seva experiència que ha estat molt positiva.

Pujol i Bausis: la ceràmica del Modernisme
Vam veure les instal.lacions de la ceràmica de mostra i l’exposició temporal pròpia que ha fet el museu.

Ha estat una experiència molt enriquidora!! Gràcies.

1 comentari:

  1. Jo em vaig perdre la trobada de Taps, però no la visita i puc corroborar que va ser molt enriquidora. Es nota que hi ha molta feina al darrere! Moltes gràcies!!!

    ResponElimina

Nota: Només un membre d'aquest blog pot publicar entrades.