dimecres, 11 de febrer del 2009

La Puntaire d'Arenys a la ciutat de Terrassa

La Puntaire és un dels elements més emblemàtics de l’exposició permanent Arenys de Mar, una història del Museu de la vila

L’exposició Diàleg escultòric a tres bandes acull aquesta escultura de l’arenyenc Cèsar Cabanes al Centre Cultural Caixa Terrassa de l’11 de febrer al 29 de març. La mostra posa de manifest els trets comuns i diferencials entre tres artistes vinculats a Terrassa: Cèsar Cabanes, Miquel Ros i Ferran Bach-Esteve.

Fill d’Arenys de Mar, Cabanes (1885-1952) va pertànyer a una família molt propensa a l’activitat artística. Als tretze anys es va traslladar a Barcelona per iniciar els seus estudis a l’Escola de Llotja, on aprèn amb el l’escultor Eduard Batiste, de qui assimila el seu extrem realisme. També rebé classes de dibuix i d’anatomia i l’any 1901 Cabanes va rebre el seu primer reconeixement públic amb el Premi Marquès de Camp.
Cabanes va exposar per primera vegada a la Sala Parés de Barcelona, l’any 1905. Anys després, Cabanes va obrir un primer taller d’escultura i va impartir classes de dibuix, escultura, anatomia artística i arts decoratives a l‘Escola d’Arts i Oficis. A nivell artístic Cabanes destaca per un acusat eclecticisme en les seves obres, que bàsicament són de temàtica religiosa, retrats i dissenys específics per a joiers.

3 comentaris:

  1. Anirem a donar-li la benvinguda a la puntaire, si senyor!

    ResponElimina
  2. És aquesta la peça de la Coincidència Insòlita?

    ResponElimina
  3. No, la peça serà un cartell d'una fira de puntaires de Josep Fiter, render de puntes, i el pare de l'amic de Verdaguer.

    ResponElimina

Nota: Només un membre d'aquest blog pot publicar entrades.