dijous, 26 de febrer del 2009

T'agrada la verdura ecològica?

Des de la regidoria de Medi Ambient de l'Ajuntament de Manlleu, el Museu Industrial del Ter i el Grup de Defensa del Ter s'ha impulsat per 4t any consecutiu el Curs teòric i pràctic d'Horticultura a les Hortes de Can Sanglas de Manlleu.

Que es pugui realitzar la 4a edició és gràcies a l'enorme acollida de la població, ja que han passat per les 3 anteriors edicions més de 120 persones.

Les hortes de Can Sanglas estan situades just al darrere del museu i són la mostra de conservació del paisatge del s. XIX. Gràcies a la col·laboració i coordinació de les 3 entitats mencionades s'ha pogut mantenir unes hortes històriques. El curs té una durada de 9 sessions (dissabtes), realitzades per Pere Crosas - professor de biologia de l'IES Antoni Pous de Manlleu - i Miquel Bonet - tècnic en agricultura ecològica -. Tot i això, un cop acabades les sessions teòriques es permet seguir treballant en la parcel·la fins que hagi acabat la collita.

El curset és realitza per 2 objectius:

1.- Acostar els mètodes tradicionals de cultivar la terra (que d'altra forma haurien desaparegut per complert), i donar consells pràctics per totes les persones interessades (indiferentment de l'edat).

2.- Recuperar un paisatge característic de Manlleu i propi del nostre entorn, que forma part del patrimoni històric de la població.

És una experiència única, recomenable, identitària, lúdica, enriquidora... La millor forma per conèixer el nostre passat és viure'l tal i com era! Heu tingut mai la oportunitat de participar d'una experiència com aquesta? Què us sembla? Quina vinculació teniu amb el món agrícola? Coneixeu altres poblacions on es realitza una activitat semblant (Montesquiu, per exemple)? Opineu sobre tot plegat...

Salut i agricultura ecològica!

4 comentaris:

  1. Doncs no hi he pogut participar mai, però m'encantaria...

    ResponElimina
  2. Em sembla molt interessant, ara que d'un temps cap a qui, s'estan impulsant els horts urbans i que la gent s'interessa per l'agricultura ecològica, produïnt-ne al balcó de casa mitjançant parterres o testos!

    ResponElimina
  3. Em sembla molt interessant, ara que d'un temps cap a qui, s'estan impulsant els horts urbans i que la gent s'interessa per l'agricultura ecològica, produïnt-ne al balcó de casa mitjançant parterres o testos!

    ResponElimina
  4. A mi em sembla perfecte i també crec que és esencial que un Museu com el del Ter es relacioni amb el seu paisatge com ho fa! Felicitats!

    ResponElimina

Nota: Només un membre d'aquest blog pot publicar entrades.