dilluns, 6 d’abril del 2009

Coincidències Insòlites a Montcada i Reixac

El dijous 2 d’abril a les 19:00h, vam presentar al vestíbul del Museu de Montcada la coincidència insòlita que hem preparat l’Àngels del Museu Arqueològic de l’Esquerda i jo mateix.
La coincidència, titulada, el Cinturó i el temps, posa en relació un motlle per a la fabricació de sivelles trobat en el jaciment ibèric de Les Maleses i una sivella de bronze apareguda al jaciment de l’Esquerda, a roda de ter. La coincidència doncs és evident: el Cinturó!

Com bé diuen els companys de Vic i Mollet, la dificultat de trobar la coincidència rau en la heterogeneïtat del museu, la qual cosa complica trobar l’enllaç insòlit. En el cas de Montcada i Roda de Ter, també hi afegiria l’escassetat de peces afegida a la heterogeneïtat de les col·leccions. Pel que he pogut comprovar a Montcada, i en part també a Roda, les dimensions de les col·leccions, més aviat petites, han afegit dificultats a l’hora de trobar alguna coincidència. Fins al punt, que en algun moment, vam arribar a pensar que insòlitament, no coincidiríem en res!

Al final però, vam aconseguir trobar-la. Després d’un parell de mesos de donar-hi voltes la satisfacció és que l’hem presentat. La presentació com deia abans va ser el dijous passat. Hi van assistir la Directora del Museu l’Esquerda, la Maria Ocaña, i l’Àngels, les quals van fer una breu presentació del seu museu i peça. Per la nostra part, vam presentar l’activitat i una breu explicació de la coincidència, que en resum és: Veure com al llarg del temps fins a l’actualitat el cinturó ha simbolitzat prestigi, força i poder a qui el porta. Començant pels 12 treballs d’Hèrcules i acabant amb el Batman.

Finalment, i un cop dita la bona acceptació que va tenir per part dels presents la nostra coincidència, voldria fer esment d’un fet que va deslluir l’acte. No sé si va ser cosa de la pluja, la coincidència amb una altre presentació cultural a la Biblioteca nova o el partit del Barça d’eurolliga, però les actuacions de difusió que vàrem fer (invitació als Amics del Museu i a totes les associacions dels municipi, notes de premsa local i fins i tot una entrevista a la radio) no van servir per generar expectatives suficients que portessin els veïns a l’acte.
La lectura positiva d’aquesta devallada de públic però, és que ja hi ha hagut vàries persones al cap de setmana que s’han acostat al museu per veure-la, i que avui a les 9 del mati erem la tercera noticia més llegida de cultura, a la Veu de Montcada (Diari Digital).

1 comentari:

Nota: Només un membre d'aquest blog pot publicar entrades.