dimecres, 15 d’abril del 2009

La pell estesa pel món a Osona!

Al Museu de l’Art de la Pell, ja sabeu que ens agrada festejar amb les persones que s’interessen pel museu però que també ens ensenyen coses.... Així que ahir vam celebrar la presentació oficial del projecte de La Pell del Món reunint tots els participants voluntaris i la premsa comarcal.

Per si no us ho he explicat, tenim una col·lecció d’objectes fets en pell que el Sr. Colomer Munmany, el fundador del museu, ha anat recopilant durant 50 anys de diferents parts del món. Aquestes peces que fins ara només el Sr. Colomer havia vist en el seu context, ara han pres vida a través de les paraules i la mirada dels participants a La Pell del Món.

Durant aquests dos mesos hem realitzat una sèrie d’entrevistes amb osonencs procedents de dinou països diferents (Perú, Índia, Marroc, Ghana, Senegal, Itàlia, Anglaterra...i anar fent), d’aquesta manera hem pogut documentar més de vuitanta peces del museu procedents d’aquests països. Algunes peces són en exposició i d'altres han estat fins ara desconegudes pel públic en general.
Els resultats han estat lluny de contextualitzar d’una manera objectiva -òbviament, tampoc es pretenia-; doncs ha estat la vessant humana que ha donat valor i calidesa als objectes. Aquesta primera fase s’ha enregistrat en vídeo i veu i formarà part d’un audiovisual que es repartirà entre els participants, el MAP i el Consell Comarcal d’Osona.

La presentació va servir per posar sobre la taula tot el que significa aquest projecte pel museu i per la comarca, perquè en un futur el fet intercultural serà el punt de partida d’accions socioculturals.
Dins d’aquesta trobada -oficial, però íntima, tot s’ha de dir- vam poder veure un primer tastet del que serà el posterior audiovisual i a la vegada lliurar un obsequi d’agraïment (una llibreta de pell) als participants entrevistats. Per part d’aquests, he de dir que hi ha hagut molt bona predisposició i molta voluntat de fer coses plegats. Jo, personalment, em quedo amb aquestes cares:

Més informació a Consell Comarcal d'Osona

1 comentari:

  1. Salomé, gràcies per compartir-hò i moltes felicitats. Em sembla una idea preciosa que nodreix d'emoció, referents i tot el sentit al que significa fer cultura...

    ResponElimina

Nota: Només un membre d'aquest blog pot publicar entrades.