diumenge, 19 d’abril del 2009

V Magna Celebratio, viatge a la Badalona romana


Els propers dies 24, 25 i 26 d'abril tindrà lloc la cinquena edició de la Magna Celebratio, el festival romà de reconstrucció històrica organitzat pel Museu de Badalona que, tot i la seva relativament curta vida, ja és considerat un dels més rellevants de Catalunya.

El tret de sortida del festival es donarà el divendres dia 24 a les 19 h. amb la inauguració de l'exposició "La medicina en època romana", a la seu del Museu, seguida de la presentació dels cinc nous volums de la col·lecció "Baetulo quotidiana", dedicats a l'art de teixir, filar i tenyir, a la joieria, la pintura, la manera de fer pa i la medicina. A continuació hi haurà dues conferències que tractaran sobre el procés de romanització a Catalunya i la vida nocturna als barris marginals de la Roma antiga.

Dissabte 25 i diumenge 26, en diversos espais propers al Museu, el públic tindrà l'oportunitat de veure en directe com treballaven els artistes i artesans de l'època romana (el treball de la pedra i la fusta, el procés de creació dels mosaics, l'art de la forja, la ceràmica, la pintura mural, l'orfebreria, etc.), endinsar-se en el que era el dia a dia en una ciutat romana, conèixer com era la vida d'un legionari en un campament militar, o fer-se una idea de com funcionava el procés de producció, transport i comercialització del vi, des de la verema fins la taverna. També es podrà participar en tallers de cuina i cal·ligrafia, entre altres, o en jocs d'estratègia ambientats en la Baetulo romana.

Com cada any, també hi haurà visites guiades a diversos espais arqueològics de Baetulo (la Casa dels Dofins, el conducte d'aigües, el teatre romà i les restes del subsòl de la Plaça de la Constitució), i es podrà degustar un autèntic menú romà a set restaurants de la ciutat, prèvia reserva. 

Per a saber més detalls sobre l'emplaçament i horaris de les activitats, o els telèfons per a fer inscripcions i reserves, cal consultar la web: www.magnacelebratio.cat.

Serà un autèntic viatge en el temps, no us ho podeu perdre!.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Nota: Només un membre d'aquest blog pot publicar entrades.