dilluns, 2 de febrer del 2009

El Mollet d'Abelló



El proper divendres 6 de febrer a les 20 h, la Fundació Municipal Joan Abelló inaugura l'exposició El Mollet d'Abelló, en la qual es tracta la relació del pintor Joan Abelló amb la seva ciutat, Mollet. La mostra es presenta com un recorregut per la ciutat a través dels espais que el van inspirar ( el paisatge rural perdut, les estacions, els locals històrics, com l'Ateneu o el Marfà, les masies de l'antiga periferia...etc) i els fets més destacats de la ciutat (les inundacions, el bombardeig dels Quatre cantons i el Mil·lenari).


L'exposició posa de manifest els canvis urbanístics que ha patit la ciutat des dels anys 40 a l'actualitat, i , a més a més, exemplifica l'evolució de la pintura de Joan Abelló, ja que trobem obres de la seva primera època (més figuratives i marcades per la influència de Mir, Pellicer i Pruna) i obres posteriors (en les quals el color i la pintura a l'oli guanyen força).
D'altra banda, arrel de la mort del pintor el passat desembre, l'exposició ha esdevingut un sentit homenatge.

1 comentari:

  1. Pels que venim de la branca de l'art, l'exposició té molt bona pinta... a més, recorda una mica a l'exposició que al 2001 es va fer al CCCB sobre els paisatges venecians de Canaletto (Canaletto: Una Venècia Imaginària). Veure la visió d'un paisatge real en l'obra dels artistes sempre és interessant.

    ResponElimina

Nota: Només un membre d'aquest blog pot publicar entrades.