dimarts, 14 d’abril del 2009

Coincidència Insòlita Casa Museu Verdaguer i Museu de la Punta

El Museu Marès de Arenys de Mar va presentar aquest dissabte dia 10 d’abril i fins al 10 de maig, la mostra expositiva de Coincidències Insòlites com una activitat més de la Xarxa de Museus Locals de la Diputació de Barcelona.

Com molts de vosaltres ja sabeu, la meva incorporació al Museu d’Arenys de Mar ha estat recent, però just a temps per tancar els temes pendents d’aquesta emocionant aventura que tots vosaltres heu viscut des del començament.
Tot i que trobar coincidències per Insòlites que puguin ser, pot representar una recerca no sempre fàcil, estem contents de veure el resultat de la proposta exposada, a on ens permet reflexionar sobre aquests objectes de indrets tant dispars...

La coincidència que presentem la casa Museu Verdaguer i el Museu Marès de la Punta neix de l’origen del poema “La Puntaire” de Jacint Verdaguer, a on s’atribueix a la influència de Josep Fiter, rander de l'època, que va revisar el text abans de ser publicat a petició de Verdaguer. Aquest poema, que recull la llegenda de l'origen de les puntes, fa referència a Arenys de Mar, focus molt important del sector de puntes en aquella època.

És per aquest motiu que, com a mostra d'aquesta coincidència insòlita, es pot veure en exposició el cartell de la “Fábrica de Blondas y Encajes” de Josep Fiter i el manuscrit de les notes de Verdaguer quan va escriure "La Puntaire".

Museu Marès De la Punta : 10 d’abril fins a 10 de maig
Carrer de l’Església, 43 - 08350 Arenys de Mar
Casa Museu Verdaguer : 17 de maig fins 21 de juny
C. Major, 7 - 08519 Folgueroles

3 comentaris:

  1. Ha quedat molt bé! feu alguna actrivitat complementària?

    ResponElimina
  2. Totalment d'acord! Moltes felicitats a les dues!

    ResponElimina
  3. Mercè compliments...de moment no hi ha res previst. El dia 8 de maig inaugurem l'exposició de "El Retaule de Sant Isidre, un Augustí Pujol Retrobar" a la sala d'exposicions del Calisay d'Arenys de Mar. Serà un bon moment per fer rodar els diptics de "Coincidències". A veure si us animeu!!!

    ResponElimina

Nota: Només un membre d'aquest blog pot publicar entrades.