divendres, 3 d’abril del 2009

Pla, biògraf de Rusiñol

Avui, al Museu Industrial del Ter s’inaugura l’exposició:
Pla, biògraf de Rusiñol

La mostra, produïda per la Fundació Josep Pla amb la col·laboració del Consorci de Patrimoni de Sitges, permetrà veure, al Museu Industrial del Ter, dos olis de Santiago Rusiñol, un de Ramon Casas, un de Joaquim Mir i dues peces de Manolo Hugué.

L’exposició és un recorregut per la literatura de Josep Pla, centrada en la figura de Santiago Rusiñol. Ambdós varen mantenir una relació en la distància, ja que Pla observava el personatge del Rusiñol literari i el comparava amb autors de l’època. Tot i que en un principi Pla creia que l’obra de Rusiñol no perduraria en el temps, va ser amb la seva mort on va començar a canviar de parer fins que decidí acabar una obra que en el seu moment li havia demanat que Rusiñol escrivís: les seves memòries. Com que Rusiñol no li va fer cas, Pla es disposà a retre el seu particular homenatge i acabar allò que mai va ser iniciat.
"Quan no es té l'orgull inofensiu d'explicar les coses als altres, és que es té la vanitat idiota de creure's incomprès. En nom dels principis higiènics més elementals, convé que tothom hi digui la seva. Després, el temps, amb el garbell de granet fi, dirà l'última paraula." (Josep Pla, "Davant en Russinyol", La Publicitat, 11-XII-1925.

Realment val la pena.
Us esperem a tots al Museu Industrial del Ter!

1 comentari:

  1. Sobre Josep Pla, fa poc més d'un any va començar una iniciativa interessant: la publicació, dia a dia, del dietari "El quadern Gris". Ho podeu veure a:

    http://elquaderngris.cat/blog/

    Més informació sobre el projecte a:

    http://elquaderngris.cat/blog/?page_id=1653

    ResponElimina

Nota: Només un membre d'aquest blog pot publicar entrades.