dimarts, 21 d’abril del 2009

Una sessió del curs "El noucentisme" al MdG

El dimecres passat, dia 15 d’abril, es va fer al Museu de Granollers una sessió del curs "El noucentisme", organitzat pel Museu-Arxiu Tomàs Balvey de Cardedeu. Tal com va explicar la Vero en un post fa ja alguns dies, aquest curs ha acabat formant part del projecte de TAPs de tres de nosaltres. La Vero, des de Cardedeu, ha treballat en l’organització i gestió del curs i impartirà l’última sessió d’aquest. La Mireia i jo mateixa també hi estem participant d’una manera directa ja que impartim una sessió cada una de nosaltres des del seu respectiu museu.
Així doncs, el dimecres va ser el dia que vaig donar la sessió sobre "El noucentisme a Granollers". Una primera part va consistir en l’introducció amb el suport d’un power point al Granollers de l’època, ensenyant les mostres d’arquitectura de llenguatge noucentista a la ciutat (de Jeroni Martorell i de M.J Raspall), així com les polítiques noucentistes entorn a la xarxa de biblioteques, a la restauració dels bèns monumentals i a la construcció de vivendes per a la classe obrera (sempre en relació a Granollers) i, acabant, amb un recull d’art gràfic d’influència noucentista trobat en la premsa de l’època. En un segon moment, vam fer un itinerari per tal de veure de primera mà alguns dels edificis noucentistes més propers al museu.
He de dir que aquesta participació ha estat molt interessant, per la descoberta per part meva del llegat noucentista a la ciutat i per la sempre engrescadora recerca a l’arxiu. I bé… el fet de donar la sessió, malgrat que en un inici sempre impressiona una mica, al final, ha sigut tot una experiència!

2 comentaris:

  1. Sempre és interessant portar a terme projectes d'aquest tipus on es vinculen diferents municipis culturalment. Felicitats a totes 3!!

    ResponElimina
  2. I està molt bé que els museus aprofitin la xarxa de taps.

    ResponElimina

Nota: Només un membre d'aquest blog pot publicar entrades.